Archive for the 'Pendapat' Category

Mari membeli ayam organik

Mari bercerita tentang ayam organik..Aku beli ayam ni last week. Saja nak try sebab ada pengedar product frozen Az-Zain dekat dengan rumah. Sebelum ni kalau nak beli ayam, aku ke kedai runcit dekat blok sebelah. Untuk seekor ayam organik yang aku beli ni harganya RM15.00. Oklah jugak sebab ayam bukan organik pun harga lebih kurang […]

Read Full Post »

Debat semalam memperlihatkan siapa yang mempertahan kesusahan rakyat dan siapa pula yang pertahankan towkey-towkey kaya (baca: kroni). Sangatlah dangkal! Situasi global tidak boleh ditolak tapi dalam masa yang sama mesti mempertahankan rakyat. Ini adalah tanggungjawab kepada rakyat. Debat ini bukanlah untuk mencari siapa yang menang dan siapa yang kalah. Ia lebih menjuruskan kepada memberikan penjelasan […]

Read Full Post »

Berikut adalah maklumat kajian terkini pendapatan isi rumah seperti yang yang dijawab oleh Senator Amirsham A Aziz, Menteri Di Jabatan Perdana Menteri menjawab soalan Dr Jeyakumar Devaraj, Ahli Parlimen Sungai Siput di Parlimen. Kadar pendapatan Peratusan bulanan isi rumah Keluarga < RM 1000 8.6 RM 1001 – 2000 29.4 RM 2001 – 3000 19.8 RM […]

Read Full Post »

Dulu masa projek ini dibatalkan kos lebih kurang RM12 billion. Katanya PM sebagai langkah penjimatan kerana kerajaan tidak mempunyai kewangan yang kukuh. Tapi sekarang lagi mahal. Berapa agaknya komisen yang diterima oleh pihak yang tak sepatutnya ye. Inilah dasar DEB yang telah di puteraUMNO kan.Siapa yang rugi dalam hal ini? Mestilah rakyat marhaen seperti kebiasaannya.. […]

Read Full Post »

Berita menggemparkan bagi tahun 2008 apabila Menteri kesihatan, Datuk Dr Chua Soi Lek mengaku bahawa beliau adalah orang dalam pita seks yang menunjukkan seorang ahli politik nasional dirakam melakukan hubungan seksual. Sungguh memalukan dan memualkan kerana perbuatannya itu. Walaupun beliau cuba menunjukkan keikhlasan dengan membuat pengakuan, namun perbuatannya itu amatlah memalukan bagi seorang menteri atau […]

Read Full Post »

Next »