Archive for the 'Kembara' Category

Ketika menjamah juadah berbuka puasa yang serba ringkas semalam, aku teringatkan pengalaman berpuasa di rantauan orang pada Ramadan yang lepas. Alhamdulillah, betapa aku sangat beruntung kerana dipanjangkan umur untuk dipertemukan lagi dengan Ramadan pada tahun ini dan dapat bersama-sama berbuka puasa bersama keluarga. Ramadan pada tahun lepas selama 2 minggu, aku diberi sales assignment ke […]

Read Full Post »

Pengalaman Aku Minum Teh Di Cairo!

Pengalaman kembara yang paling aku tidak boleh lupai adalah pengalaman minum teh di Cairo/Kaherah semasa lawatan aku ke sana di bulan Mac 2007. Aku fobia sampai sekarang apabila nak minum teh. Salah aku jugak sebab tak check habis-habis. Ceritanya terjadi selepas aku dan rakan sekerja habis berjalan-jalan sekitar bazaar Khan El-Khalili. Terasa dahaga pulak setelah […]

Read Full Post »

Aku singgah sekejap di Lembah Bujang

Hari ini aku singgah sekejap di lembah Bujang selepas menghantar emak aku ke rumah nenek. Dah selalu ikut jalan Bedong ni tapi tak pernah berhenti di Lembah Bujang tengok candi-candi peninggalan penduduk awal negeri Kedah. Semasa kitaorang sampai ke Lembah Bujang, dah pukul 5pm, jadi tak sempat nak masuk muzium arkeologi Lembah Bujang tu. Takpe […]

Read Full Post »

Mari kita nikmati keindahan alam di Tahun Baru Cina!!!.. Hari ini, hari pertama Tahun Baru Cina 2007. Selamat Tahun Baru Cina kepada yang menyambutnya..Wish you all mendapat lebih banyak untung untuk tahun ini. Tahun Baru Cina bermaksud semua shopping mall tidak beroperasi.Semua ambik cuti sebab tauke-tauke kedai banyak yang berbangsa cina. Jadi, sebagai pengganti, aku […]

Read Full Post »

Kuwait City

Kuwait 20/01/2007.Cuaca Di Kuwait pada waktu ini adalah sangatlah sejuknya.. Sianghari: 14 darjah celsius Malam :4-6 darjah celcius.. Matawang : Kuwait Dinar – 1 KWD = RM12.70 Pecahan untuk satu Dinar (KWD) = 1000fils. Visa untuk Rakyat Malaysia: Visa Waktu Ketibaan, fi KWD6 Imigresen akan mengeluarkan satu sijil visa yang mana wajib diberikan kembali kepada […]

Read Full Post »

Next »