Archive for July, 2007

Apa cerita?

Apa cerita? Naik mual jugak nak menjawab kalau ditanya soalan macam tu sebab aku memang takde cerita pun. Life tak excitinglah sehari dua ni..Banyak benda rutin je yang aku buat. Pergi kerja, balik kerja, dan tidur. Besok cycle yang sama akan berulang kembali. Jadi apa aku nak cerita? Aku nak tukar line handphone aku..Kenapa? Aku […]

Read Full Post »

Aku beli Ferrari merah aku tahun 2000 dulu. Aku beli yang second hand je sebab masih belum mampu nak beli yang baru punya. Masa aku beli tu, huh! kembang hidung macam serombong kapal bila jumpa kengkawan sebab aku ni antara batch pertama yang pakai kereta le (selepas ditolak anak datuk, anak pengusaha belacan kampung telok […]

Read Full Post »

Disebabkan memang tak ada kerja yang boleh dibuat, aku terpaksalah berlakon untuk menunjukkan macam ada banyak kerja. Kalau tak berlakon nanti kata aku makan gaji buta pulak. Hipokrit betullah aku ni tapi itulah ciri-ciri salesman yang makan gaji dan tak ada komisen jualan. Kalau ada komisen mau aku kerja macam tak ingat dunia punya. Sudahlah […]

Read Full Post »

Hujung minggu lepas, perlawanan bolasepak Kedah lawan Perlis dekat stadium Batu Kawan. Kedah menang penalti 4-2. Aku sebenarnya tak ikut sangat bolasepak tempatan sebab kualitinya kurang sikit berbanding dengan liga Eropah. Bila Kedah dah ke final jumpa dengan Perlis, aku jadi teruja pulak. Jarang sekali aku tengok liga tempatan live dekat TV. Walaupun aku ni […]

Read Full Post »

Kelabu je pandangan aku..

Minggu ni nampaknya macam jerebu melanda lagi..Jarak penglihatan takde lah pulak aku tahu berapa jauh tapi kalau kapal terbang bolehlah berlepas. Antara sebab musabab berlakunya jerebu ni kebakaran hutan di Sumatera, Indonesia. Tambah pulak dah tak hujan selama hampir dua minggu. Makin menjadi-jadilah jerebu nih. Aku ni bukan hapa, takut pulak bila permandangan nampak kelabu. […]

Read Full Post »

Next »