Archive for February, 2007

Mari kita nikmati keindahan alam di Tahun Baru Cina!!!.. Hari ini, hari pertama Tahun Baru Cina 2007. Selamat Tahun Baru Cina kepada yang menyambutnya..Wish you all mendapat lebih banyak untung untuk tahun ini. Tahun Baru Cina bermaksud semua shopping mall tidak beroperasi.Semua ambik cuti sebab tauke-tauke kedai banyak yang berbangsa cina. Jadi, sebagai pengganti, aku […]

Read Full Post »

Kuwait City

Kuwait 20/01/2007.Cuaca Di Kuwait pada waktu ini adalah sangatlah sejuknya.. Sianghari: 14 darjah celsius Malam :4-6 darjah celcius.. Matawang : Kuwait Dinar – 1 KWD = RM12.70 Pecahan untuk satu Dinar (KWD) = 1000fils. Visa untuk Rakyat Malaysia: Visa Waktu Ketibaan, fi KWD6 Imigresen akan mengeluarkan satu sijil visa yang mana wajib diberikan kembali kepada […]

Read Full Post »

Dubai, UAE

sampai dkt Dubai hari Jumaat 10mlm..lepak hotel Grand Palace dekat Al-Karamah depan BurJuman..hotel 4 star katanya..Dhs600 semalam..cekik darah betoii..taraf dia sama mcm hotel 3 bintang je dekat Penang…Duit Dirham UAE lebih kurang Dhs1.00 = RM1.00.. Visa utk Rakyat Malaysia = PERCUMA!!! …hehe Dkt Dubai nih semuanya about duit…duit…duit…naik teksi short distance pun +/- Dhs30..Baru lepas […]

Read Full Post »

Manama, Bahrain

Trip ke Bahrain..masa check-in hari tuh beratur panjang ooo..dekat sejam jugak..tak sempat nak soruu dulu..cheh..flight delay sikit nak tunggu kaunter check-in tutup..dah lah delay dkt situ, dkt dubai ke bahrain pun delay sejam..kapal terbang beratur nak take-off..satu jam dlm flight tunggu nak take-off..beratur mcm budak darjah satu..hahaha.. Aku tengok arab2 nih mcm tak skolah jek..main […]

Read Full Post »

Muscat, Oman

13 Oct 2006, bertolak ke Muscat, Oman. Arriving jam 8.25am selepas 4jam transit dkt Dubai. Ada airport pickup tapi kena rip-off USD30. Stay dkt Sheraton, Ruwi. Tanya dkt hotel caj teksi ke airport hanya OR6 (OR1 = RM9.5390). Oman adalah negara yang berbukit-bukau yang botak. Bukan sebab pembalakkan berlebihan tapi cuaca panas yang menghalang pokok […]

Read Full Post »

Next »